De unde provine denumirea Lexica?
Cuvântul lexica înseamnă lexicoane în limba engleză (plural neregulat).
Cum obtin cheia de înmatriculare?
Trebuie completat formularul Cerere pentru cheie de înmatriculare.
Dacă schimb calculatorul, pierd licenta?
Atâta timp cât nu apare o suspiciune majoră de piraterie (nimeni nu îsi schimbă calculatorul în fiecare săptămână), se face o nouă înmatriculare.
Unele litere cu diacritice nu sunt afisate corect, ce pot face?
Problema este cauzată de fonturile disponibile pe calculator. Debifează Afisează [sh] si [tz] în dictionar din meniul Fisier, aceste litere vor fi afisate ca [s], respectiv [t].
Cum pot dezactiva temporar monitorizarea Clipboard-ului?
Poti folosi comanda Monitorizează Clipboard din meniul Editare, eventual apăsând tasta F2. Mai comod poate fi însă să minimizezi fereastra programului. Pentru a reactiva aparitia traducerilor este suficient ca fereastra să fie restaurată (clic pentru selectare din Task Bar). De remarcat că dacă fereastra nu este vizibilă, dar nu este minimizată, aceasta va apare automat atunci când se copiază un text în Clipboard.
Când apăs butonul pentru pronuntie, nu se aude nimic, ce pot face?
Dacă poti asculta muzică, de exemplu, atunci computerul este capabil pentru această facilitate. Trebuie însă instalate si eventual configurate cateva componente (în special pentru Windows XP sau mai nou). Pe site-ul Microsoft sunt disponibile pagini pentru depanare si pentru descărcarea componentelor necesare.

Lexica | Lexica Kid | Lexica Pro
Copyright © 2004-2020 Lucian Velea